Volem un hort que sigui bonic ! Si l’any passat l’objectiu era convertir un espai abandonat en un hort escolar, ara la missió és que, a més, sigui una zona agradable a la vista. No hi ha prou amb conrear verdures, també volem que sigui un autèntic jardí i que faci goig mirar-lo.

Amb aquest objectiu a la ment, el passat 11 d’abril ens vam posar mans a la feina. Un grup de pares, mares i d’intrèpids nens ens vam reunir per fer el primer pas. Va ser una jornada de treball que ens va reservar també alguna aventura amb la fauna salvatge.

Així quan us apropeu a l’hort, ara veure-ho que hem plantat flors a l’entrada. Les plantes han estat cedides per la Comissió del Camí Escolar de l’AMPA. Des d’aquí els donem les gràcies per la seva col·laboració.

En la paret esquerra hem plantat llavors de girasol, que li donaran a l’hort un encant especial. En les dues feixes superiors, hem sembrat blat de moro i si tot va bé, cap als mesos de setembre-octubre podrem menjar les primeres panotxes.

En la feixa, inferior hem renovat les parades en crestall amb raves, pebrots, albergínies, tomàquets, enciams i carbassons. Les faves no les hem arrencat encara perquè continuen donant beines ben maques.

A més d’ajudar amb les feines de l’hort, un grup de nens molt valents van viure una petita aventurar al descobrir una sargantana. Després de capturar-la, observar-la i tocar-la, se les va escapolir de les mans i l’animal va tocar el dos fins a un altre dia.

Text: Josué Amoraga
Fotos: Haritz Ferrando i Josué Amoraga

horturba@ampaelvapor.cat

 

Les flors han estat cedides per la Comissió Camí Escolar

Les flors han estat cedides per la Comissió Camí Escolar

Mira, és una sarganta de veritat !

Mira, és una sarganta de veritat !

La sarganta que vam trobar a l'hort

La sarganta que vam trobar a l’hort

Les tres franges de l'hort ja estan sembrades

Les tres franges de l’hort ja estan sembrades

 

Plantes sembrades l'11 d'abril de 2015

Plantes sembrades l’11 d’abril de 2015