L’hort de l’AMPA comptarà aviat amb un sistema de reg per degoteig. La instal·lació ja ha començat a muntar-se i en les properes setmanes estarà completament enllestida. D’aquesta forma l’hort serà més ecològic i estalviarà en el consum d’aigua, que és un bé escàs.

Subvenció
Aquesta millora ha estat possible gràcies a una subvenció municipal. L’AMPA s’ha acollit a una línia d’ajudes de la regidoria de Medi Ambient.  La subvenció és de 0,50 euros per metre quadrat. El nostre hort, al ser de 100m2, rebrà 50 euros, un cop la instal·lació estigui enllestida i es presentin els rebuts corresponents al consistori.

La quantia de diners és petita i no cobreix el 100% del cost real del que suposaria instal·lar el gota a gota en tot el terreny de l’hort. Però, almenys,  permet començar a impulsar aquest sistema de reg.

Retirada de runes
D’altra banda, després de diverses gestions, l’Ajuntament retirarà en els propers dies un romanent de runa que encara hi quedava a l’hort.  Això permetrà  guanyar un nou espai, que es podria dedicar al conreu de més hortalisses o, potser, per plantar-hi flors i fer més bonica i atractiva l’entrada al solar.

Text i fotos: Josué Amoraga
horturba@ampaelvapor.cat

Tuberies del sistema de reg per degoteig

Tuberies de polietilè de 16 milímetres de diàmetre instal·lades en la part baixa de l’hort