L’hivern ha ralentitzat l’activitat  a l’hort. Però tot continua creixent, malgrat que molt a poc a poc.  Els calçots són els que han mostrat major resistència al fred i estan pujant amb exuberància.  L’altra dia vam anar a calçar-los i, per cert,  ja caldria anar pensant en fer alguna calçotada. T’hi animes?

Tot el que es va plantar a l’hort a finals de la tardor està creixent. No s’ha perdut res. Però els vegetals es desenvolupen a una velocitat de cargol durant aquests mesos de baixes temperatures.  La bona notícia és que no ha calgut regar, ja que la natura es va ocupar d’enviar una bona ració de pluges quan tocava.  La humitat del lloc també ha evitat haver d’obrir l’aixeta.

Donada la situació climatològica, les activitats que hem fet a l’hort s’han situat sota mínims. No gaire més enllà de vigilar com anava tot i arreglar alguna petita trastada que ens va deixar el temporal de vent.

Escaroles i calçots
El passat dissabte vam tornar a l’hort a fer el que realment ens agrada. Remenar una mica la terra i fer quatre tasques amb les plantes. Una d’elles va ser lligar les escaroles perquè, en comptes de què creixin horitzontalment, ho facin cap amunt.

També vam calçar els calçots. A aquesta planta cal anar-li tapant la part blanca que li va sortint. Se li diu calçar a tapar-la amb terra i d’aquí ve el nom de calçot. Ho sabies?

 

Text i fotos: Josué Amoraga
horturba@ampaelvapor.cat

 

Calçots amb la part blanca calçada

Escaroles lligades amb un cordill