Carbassó

L’hort ja té el primer carbassó de la temporada

 

Com qui troba un tresor, aquesta setmana ens hem alegrat molt al veure a l’hort el primer carbassó de la temporada. És encara petit, però tot apunta que creixerà fins a convertir-se en un bon exemplar. Altra bona notícia és que les tomaqueres ja estan en flor i això vol dir que també tindrem tomàquets d’aquí a unes setmanes.

Les pluges que van caure durant gairebé tres setmanes va paralitzar gairebé del tot  l’activitat a l’hort. La natura es va ocupar de regar i ens va donar un respir. Un cop que els ruixats s’han acabat, si més no de moment, ha tornat l’hora de posar-nos mans a la feina.

L’aigua que ha caigut ha beneficiat molt les plantes. Els enciams i les bledes, que estaven una mica pansides, s’han revigoritzat. Però el canvi més espectacular ha estat en les carbassoneres, que han crescut d’una forma sorprenent. Algunes mates ja han donat els seus primers carbassons. L’altra bona noticia és que les tomateres ja estan en flor. És sorprenen el gruix de la tija dels tomàquets de cor de bou que hem plantat aquest any.

Neumàtics a l’hort
Si veniu a la porta de l’hort a fer una ullada, no us sorprengueu al veure uns neumàtics. No són deixalles, ni rodes abandonades. Els estem fent servir per plantar patates amb un mètode que les fas créixer en vertical. A més a més, en la feixa superior de l’hort també tenim plantades patates, però amb el mètode tradicional de solc horitzontal. L’experiment ens servirà per saber quines de les dues formes s’escau millor al nostre tipus d’hort.

La pluja també ha provocat un creixement important de la vegetació que hi ha al voltant de les feixes conreades. Aquestes plantes serviran d’hàbitat dels insectes depredadores, els quals es menjaran el pugó i altres plagues de l’hort sense necessitat de fer servir productes químics. A més, algunes d’elles són plantes de flor, amb la qual cosa, ens ajudaran a atreure alguna abella, un insecte molt important perquè ajuda en la pol·linització.

Tomaquera en flor

Tomaqueres en flor (varietat cor de bou)

Text i fotos: Josué Amoraga

Comparteix aquest post
    Tagged with →